Kinderopvang Madelief  

Westerse Dijk 1, 8508RJ, Delfstrahuizen

7,7
Kinderopvang Madelief, Delfstrahuizen - Beste-kinderdagverblijf

1 september 2012 bestond Madelief alweer 5 jaar. In die 5 jaar is er enorm veel gebeurd. We zijn begonnen met een paar kindjes na een aantal maanden kwamen er steeds meer kinderen bij. Er zijn een aantal pedagogisch medewerkers in dienst gekomen. Door het grote aantal kinderen hebben wij 1... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
1 september 2012 bestond Madelief alweer 5 jaar.
In die 5 jaar is er enorm veel gebeurd.
We zijn begonnen met een paar kindjes na een aantal maanden kwamen er steeds meer kinderen bij.
Er zijn een aantal pedagogisch medewerkers in dienst gekomen.
Door het grote aantal kinderen hebben wij 1 januari 2010 onze bovenverdieping omgetoverd voor een Buitenschoolse Opvang ruimte.
De kinderen hebben bij kinderopvang Madelief de ruimte om zich te kunnen ontwikkelen. Niet alleen binnen, maar ook buiten zijn meerdere speelplaatsen en er is dagelijks een uitje naar de stallen, de geiten, kippen, konijnen enz.
We hebben respect voor de dieren, elkaar en de ruimtes waar we in verblijven. Ieder kind is uniek en wordt individueel benaderd.
We bezoeken elke dag de stallen en bij slecht weer spelen we in de naastgelegen loods. Zodat we altijd en met elk weertype toch lekker naar buiten kunnen. Ook gaan we vaak lekker te wandelen in de natuur om de kinderopvang b.v. naar de buurman waar paarden zijn!
Pedagogisch
beleid
-Respectvolle benadering naar elkaar -Een ruimtelijke benadering in fysieke en psychische zin -Een individuele benadering -Een positieve benadering ieder kind is uniek bij Kinderopvang Madelief
Communicatie met ouders
Er wordt op vele manieren met ouders gecommuniceerd. In het begin vind er een moment plaats dat ouder kunnen komen kijken en informatie krijgen over onze kinderopvang. Daarna is er een intake gesprek waarin de laatste formele punten besproken en vragen beantwoord van ouders. Ook is dit gelijk een wenmoment voor het kind. Op de groepen wordt er gecommuniceerd door in de schriftjes te schrijven en aan het begin en einde van de dag wordt er kort met de ouders gesproken over hoe de dag was.
Aanmeldings- procedure
Als ouders aangeven dat ze graag een kijkje komen nemen in onze kinderopvang, maken we een afspraak. We bekijken dan de kinderopvang en er wordt informatie over de kinderopvang gegeven. Als ouders hun kind aan willen melden, ontvangen wij het aanmeldingsformulier retour en maken we een afspraak voor een wenmoment en gelijk een moment om de laatste formele punten door te nemen. Ook kunnen hier vragen gesteld en beantwoord worden.