Chapeau Tricht  

Prins Johan Frisoplaats 3, 4196AC, Tricht

8,7
Chapeau Tricht, Tricht - Beste-kinderdagverblijf

Wij zijn een kleinschalige kinderopvang met een huiselijke sfeer, waarin de aandacht voor het kind en de ouders voorop staan. Vanuit positieve aandacht benaderen wij kinderen. Wij stimuleren kinderen door een knipoog, een schouderklopje en door het geven van complimenten. Door te spelen leert uw... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Wij zijn een kleinschalige kinderopvang met een huiselijke sfeer, waarin de aandacht voor het kind en de ouders voorop staan. Vanuit positieve aandacht benaderen wij kinderen. Wij stimuleren kinderen door een knipoog, een schouderklopje en door het geven van complimenten. Door te spelen leert uw kind zijn wereld te ontdekken. Met een gevarieerd aanbod van spelmateriaal en activiteiten wordt uw kind uitgedaagd in zijn spel. De activiteiten worden afgestemd binnen een thema, dat aansluit bij jaargetijden en gebeurtenissen. Wij bieden diensten aan, die passen bij de wensen van de ouders. Dagopvang en buitenschoolse opvang is onze basis dienstverlening. Wij denken graag in samenwerkingsverbanden binnen een brede school en multi functioneel gebouw. Lokaal werken we samen met stichtingen, verenigingen en educatie aanbod. Wij zijn 52 weken geopend en sluit alleen op de erkende feestdagen. Het is mogelijk om maatwerk af te spreken, zodat u betaald wat u afneemt.
Pedagogisch
beleid
Wij hanteren een positief opvoedingsklimaat. Kinderen worden gestimuleerd in hun gedrag door complimenten en aanmoediging. Kinderen voelen zich hierdoor veilig en worden gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Wij dagen kinderen uit in hun ontwikkeling tot zelfstandige en zelfbewuste mensen met een actieve deelname aan de maatschappij. Daarnaast informeert het pedagogisch werkplan ouders en verzorgers over de werkwijze en invulling van de opvang.
Communicatie met ouders
Naast het dagelijks contact met de ouders zijn er nog momenten van contact met de ouder over de opvang d.m.v.: • schriftje van het kind wordt wekelijks geschreven (kinderdagverblijf) • ouderavond min. 1x per jaar • kindontwikkelingsgesprek min. 1 x per jaar • tevredenheidenquête min. 1x per 2 jaar.
Aanmeldings- procedure
Ouders kunnen een afspraak maken om een keer te komen kijken. Aan de hand van een inschrijfformulier kunnen ouders hun kindje inschrijven als er plaats is volgt er een intakegesprek met ouders en kind. Daarna worden er afspraken gemaakt hoe de ouders de wenperiode in willen vullen. Is er geen plaats dan zal het kindje op de wachtlijst geplaatst worden.