Kinderopvang De Vlindertuin  

Broekgeuterweg 3, 8263AV, Kampen

9,0
Kinderopvang De Vlindertuin, Kampen - Beste-kinderdagverblijf

Kinderopvang de Vlindertuin biedt hoogwaardig kleinschalig kinderopvang aan op het platteland. Wij zijn aangesloten bij Vereniging Agrarisch Kinderopvang omdat zij dezelfde visie over kinderopvang delen. Bij de vlindertuin komt uw kindje vanaf een jonge leeftijd in contact met de natuur en het... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Kinderopvang de Vlindertuin biedt hoogwaardig kleinschalig kinderopvang aan op het platteland. Wij zijn aangesloten bij Vereniging Agrarisch Kinderopvang omdat zij dezelfde visie over kinderopvang delen.

Bij de vlindertuin komt uw kindje vanaf een jonge leeftijd in contact met de natuur en het platteland met de beesten die daar bij horen.
Aangrenzend aan het KDV is een ruime groene buitenruimte waar de kinderen vrij en veilig kunnen spelen. Ze worden gestimuleerd om te bewegen.
Bij ons in de stal vindt u schapen en lammetjestijd is elk jaar tussen maart en april. Elke dag gaan we een kijkje nemen met de kinderen die dit willen. Zij mogen onder begeleiding de schapen en lammetjes aaien-voeren.

Dit jaar (2013) realiseren wij onze Moestuin. Alle kinderen mogen hun eigen groente laten groeien, zodat er van een jonge leeftijd geleerd wordt waar groente daadwerkelijk vandaan komt.

We zijn ook begonnen met het voorleesprogramma Boekstart in de kinderopvang. Voorlezen is erg leuk om te doen
Pedagogisch
beleid
Het pedagogisch beleid ligt op beiden groepen in te lezen door ouders.
Communicatie met ouders
Via de dagelijkse overdracht met het brengen en ophalen. D.m.v een overdrachtschriftje waarin de belevenissen van het kindje wordt opgeschreven door de pedagogische medewerkster en de ouder. Maandelijkse nieuwsbrieven.
Aanmeldings- procedure
Komt u gerust eens een kijkje nemen op een van onze kijkochtenden. Elke donderdagochtend tussen 9.30-11.30 en elke 1ste zaterdag tussen 9.30-12.30. Kijken is beleven! Na het kijken ontvangt u een voorstel van kinderopvang. Bent u tevreden dan meldt u uw kindje aan via onze website. Na aanmelding van uw kind wordt er telefonisch contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt er overlegt vanaf wanneer uw kindje bij ons komt spelen.