Kinderopvang 't Nest, Locatie KDV Ratjetoe  

Peperstraat 49a, 5975BT, Sevenum

8,8
Kinderopvang 't Nest, Locatie KDV Ratjetoe, Sevenum - Beste-kinderdagverblijf

Het kind staat centraal als uniek deel van de groep mensen waar hij of zij opgroeit. Waar kleur, afstamming en aanleg een onderdeel zijn van een mooi geheel. Met de veiligheid van de volwassenen / opvoeders om hem heen, waardoor het kind zijn en andermans grenzen leert verkennen en respecteren. ... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Het kind staat centraal als uniek deel van de groep mensen waar hij of zij opgroeit. Waar kleur, afstamming en aanleg een onderdeel zijn van een mooi geheel.
Met de veiligheid van de volwassenen / opvoeders om hem heen, waardoor het kind zijn en andermans grenzen leert verkennen en respecteren.

Wij willen vertrouwen geven en veiligheid bieden, waardoor het kind vertrouwen krijgt in zichzelf, volgens regels en rechten, zodat het kan opgroeien tot een stabiele volwassenen.
Met zijn eigen sporen als deel van de samenleving.

Pedagogisch
beleid
De kernpunten van ons beleidsplan zijn: - We gaan ervan uit dat ieder kind vanaf zijn geboorte uniek is. -We zorgen voor een stabiele, veilige basis, waarin de pedagogische medewerker het kind centraal stelt door steeds in dialoog met het kind te verkeren, waardoor het zelfvertrouwen ontwikkelt en zelf de wereld ontdekt. - De volwassene (pedagogisch medewerker/ouder) maakt het kind in het opvoedingsproces vertrouwd met cultuur (waarden en normen), waarin het opgroeit.
Communicatie met ouders
Wij vinden het van groot belang dat ouders van de kinderen betrokken worden bij het kinderdagverblijf. De kinderen brengen hele dagen bij ons door en een goede overdracht is uiterst belangrijk. De ouders dienen inzicht te hebben in hoe hun kind zich ontwikkelt. de interesse van het kind. waar het mee speelt etc. Daartoe houden we een kinderklapper bij en maken wij gezamenlijk met de ouders een boek van herinneringen!
Aanmeldings- procedure
Aanmelden geschiedt altijd na een intakegesprek dat plaats vindt bij de hoofdlocatie van Kinderopvang Ratjetoe. Hier ontvangt u een inschrijfformulier. Als u dit invult en retourneert, gaan wij kijken of er plaats is voor uw kind. Indien er plaats is ontvangt u van ons een bevestigingsbrief, waarin vermeld staat om welke opvangdagen en uren het gaat. Na de bevestiging volgt er een plaatsingsgesprek op de locatie, waar aansluitend een rondgang door het gebouw is.