Onderdeel van: Kinderopvang Baarn BV

het Boshuis  

Zandheuvelweg 11, 3744MN, BAARN

9,1
het Boshuis, BAARN - Beste-kinderdagverblijf

Het Boshuis is gesitueerd op een prachtig terrein, midden in het bos van Groeneveld. Direct naast het pand staat een kinderboerderij en het Boshuis beschikt over een prachtige grote tuin, gericht op ontdekken en onderzoeken van alles wat het bos te bieden heeft. De vestiging bestaat uit 3 groepen... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Het Boshuis is gesitueerd op een prachtig terrein, midden in het bos van Groeneveld. Direct naast het pand staat een kinderboerderij en het Boshuis beschikt over een prachtige grote tuin, gericht op ontdekken en onderzoeken van alles wat het bos te bieden heeft. De vestiging bestaat uit 3 groepen (peuter, baby en verticaal), wat als voordeel heeft dat alle kinderen elkaar en de leidsters kennen, net als de leidsters alle kinderen kennen.
Pedagogisch
beleid
Door met elkaar een relatie aan te gaan, kun je elkaar ontmoeten. In die veilige ontmoeting, is een kind in staat zijn wereld op zijn of haar gemak te gaan ontdekken. Met een uitgewerkte methode voor activiteitenaanbod maken we dan alle wegen vrij voor kinderen om zich optimaal te ontwikkelen. Dit is vormgegeven in een pedagogisch beleid en een pedagogisch werkplan.
Communicatie met ouders
De dagelijkse communicatie vindt op de groepen plaats. tussen ouder en leidster. Hier wordt een overdrachtschrift ter ondersteuning bij gebruikt. Jaarlijks zijn er oudergesprekken waarbij een uitgebreide observatie wordt besproken. Naast een uitgebreide website. maakt elke vestiging een nieuwsbrief. met alle activiteiten die gedaan zijn. beleidsmatige informatie en heel veel foto's!! Tenslotte heeft het Boshuis een actieve en betrokken oudercommissie o.a. voor overleg met de manager.
Aanmeldings- procedure
Aanmelden kan via de site, www.kinderopvangbaarn.nl, of via de afdeling Planning en Klantrelaties. Zij bespreken met u de mogelijkheden tot plaatsing. Bij plaatsing ontvangt u een contract en na ondertekening wordt u benaderd door de vestiging. Dan gaan we na een kennismakingsgesprek wennen (vóór aanvang van het contract) op de groep en maakt u kennis met de leidsters. Na 2 of 3 keer wennen start de opvang bij aanvang van het contract.