Ketelbinkie  

Sportsingel 70, 3078XT, Rotterdam

8,1
Ketelbinkie, Rotterdam - Beste-kinderdagverblijf

Ketelbinkie IJsselmonde biedt onder één dak kinderopvang (0-4 jaar) en voor- en naschoolse opvang (4-12 jaar) aan. De locatie bevindt zich in de wijk Sportdorp en is per auto vanaf de A15 en A16 goed bereikbaar. Tram 23 stopt vlakbij. Duurzaamheid vinden we belangrijk. Ons gebouw is dan ook... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Ketelbinkie IJsselmonde biedt onder één dak kinderopvang (0-4 jaar) en voor- en naschoolse opvang (4-12 jaar) aan. De locatie bevindt zich in de wijk Sportdorp en is per auto vanaf de A15 en A16 goed bereikbaar. Tram 23 stopt vlakbij. Duurzaamheid vinden we belangrijk. Ons gebouw is dan ook zeer ‘groen': het beschikt over zo'n 100 vierkante meter lichtpanelen en een zeer geavanceerd warmwatersysteem. Ook op die manier dragen we ons steentje bij aan de toekomst van de kinderen.

Bij Ketelbinkie IJsselmonde is veel gelegenheid om zowel binnen als buiten te spelen. Op onze buitenspeelplaats is bijvoorbeeld een glijbaan en een tunnel waar kinderen altijd in en rondom te vinden zijn. Vlakbij ligt het park Twee Heuvels en het natuurgebied het van Brienenoordeiland, waar we geregeld met de kinderen wandelen.

Goed contact met ouders vinden wij heel belangrijk en daarom besteden wij hier veel aandacht aan denk aan 10-minutengesprekken, een ouderavond en de oudercommissie.
Pedagogisch
beleid
Ons kinderdagverblijf biedt een veilige en gezonde omgeving. De kinderen voelen zich vertrouwd met één of meer pedagogisch medewerkers en voelen zich veilig met en tussen de andere kinderen in de groep. Onderdeel zijn van een stamgroep geeft een gevoel van vertrouwen. De activiteiten zijn vertrouwd en het spelmateriaal is herkenbaar. Een kind dat zich veilig voelt, voelt zich goed en heeft energie om te leren en zich te ontwikkelen. Zie onze website voor het complete pedagogisch beleid.
Communicatie met ouders
Wij hechten veel waarde aan een goed contact met ouders en/of verzorgers. Pedagogisch medewerkers besteden veel aandacht aan dit contact en doen hun uiterste best om een vertrouwensband met ouders op te bouwen. Dit gebeurt onder andere door de dagelijkse overdracht bij het halen en brengen van uw kind. 10 minuten gesprekken en de oudercommissie. Wij stellen de mening van ouders zeer op prijs en vinden het dan ook erg fijn als ouders zich beschikbaar stellen voor de oudercommissie.
Aanmeldings- procedure
Nadat u bij Ketelbinkie IJsselmonde een vrijblijvende rondleiding heeft gekregen, kunt u zich via onderstaande link inschrijven. http://www.prokino.nl/rotterdam/aanmelden. Na inschrijving ontvangt u een contract thuis en wordt u uitgenodigd voor een intake gesprek.