Villa Valentijn Middelburg  

Rouaansekaai 61, 4331HC, Middelburg

8,7
Villa Valentijn Middelburg, Middelburg - Beste-kinderdagverblijf

Doelstelling Villa Valentijn Middelburg heeft vanuit het bovenstaande de volgende pedagogische doelstelling geformuleerd: “Het geven van verzorging en begeleiding aan kinderen, door deskundige beroepskrachten in het verlengde en in wisselwerking met het eigen opvoedingsmilieu in een passende... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Doelstelling

Villa Valentijn Middelburg heeft vanuit het bovenstaande de volgende pedagogische doelstelling geformuleerd:



“Het geven van verzorging en begeleiding aan kinderen, door deskundige beroepskrachten in het verlengde en in wisselwerking met het eigen opvoedingsmilieu in een passende omgeving, gericht op een optimale ontwikkeling van het kind, door middel van spel- en contactmogelijkheden in een groepsverband van verantwoorde omvang, waarbij de door de ouders/verzorgers geformuleerde uitgangspunten zoveel mogelijk worden nagestreefd”.



Horizontale groepen

Wij werken horizontaal. We hebben vier groepen in de volgende leeftijd:

3 mnd. - 1 jaar (Gele groep)
1 - 2 jaar (Roze groep)
2 - 3 jaar (Rode groep)
3 - 4 jaar (Blauwe groep)

Waardoor we de kinderen op maat tijdens de verschillende ontwikkelingsstadia kunnen begeleiden en de overgang naar de basisschool optimaal is.

Pedagogisch
beleid
Ontwikkeling van het kind van 0 tot 4 jaar De ontwikkeling die een kind doormaakt in de eerste vier jaar van zijn leven is enorm. In deze periode wordt de basis gelegd voor de rest van de ontwikkeling van het kind. Deze ontwikkeling voltrekt zich voor een groot gedeelte door rijping, maar een stimulerende omgeving is ook van belang om een kind de mogelijkheid te bieden tot een optimale ontwikkeling. Voor het pedagogisch beleidsplan verwijs ik u naar www.villavalentijnmiddelburg.nl
Communicatie met ouders
Direct ouders/groepsleidsters Observatieformulieren van het kind Direct ouders/leidinggevende Direct ouders/algemeen directeur Via e-mail/telefoon Via formulieren die staan onder "log in" op onze website Ouderbrieven Nieuwsbrieven Brochure
Aanmeldings- procedure
U kunt via onze website www.villavalentijnmiddelburg.nl een rondleiding aanvragen. Ook kunt u het inschrijfformulier invullen. Op onze website zijn de tarieven van 2018 reeds bekend gemaakt en via de rekentool kunt u een vergelijk maken met 2017 en 2018 en uw netto kinderopvangbijdrage per maand berekenen.