KDV Burgemeester  

Burgemeester Rauppstraat 30, 5037MH, Tilburg

8,6
KDV Burgemeester, Tilburg - Beste-kinderdagverblijf

In 2008 zijn we gestart met twee babygroepen en één peutergroep. Het gebouw is ingericht voor kinderen van nul tot vier jaar. De speelhal en de buitenruimte wordt gezamenlijk gebruikt. Onze locatie bestaat nu uit vier groepen: twee baby/dreumesgroep, één peutergroep en een verticale groep. ... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
In 2008 zijn we gestart met twee babygroepen en één peutergroep. Het gebouw is ingericht voor kinderen van nul tot vier jaar. De speelhal en de buitenruimte wordt gezamenlijk gebruikt. Onze locatie bestaat nu uit vier groepen: twee baby/dreumesgroep, één peutergroep en een verticale groep. De groepen delen een gezamenlijke hal, deze wordt gebruikt als speelhal.
Buiten is een tuin aangelegd waar de kinderen op avontuur kunnen en voor de allerkleinste is er een aparte babytuin. We hebben verschillende moestuinen, daar mogen de kinderen helpen met het planten van groente– en kruidenzaadjes. Ze verzorgen ze door water te geven, we oogsten en eten van de zelfgekweekte sla, radijs, komkommers en wortels en drinken eigen gekweekte muntthee op.
Pedagogisch
beleid
Wij gaan uit van de kracht van elk kind en passen ons aan hun tempo aan. Plastic speelgoed en kleurplaten kom je niet tegen. Wel kinderen die in de ontdekkingstuin op onderzoek uitgaan, ook als het regent. Kinderen zijn eerder geïnteresseerd in hoe iets werkt. Interesse in hoe iets werkt is doorslaggevend om iets te leren, pas dan zijn kinderen van binnenuit gedreven en leren ze het best. Leren is een proces, is met plezier bezig zijn, is onderzoeken en experimenteren.
Communicatie met ouders
Iedere dag hebben wij contact met ouders. kinderen tot 1 jaar hebben een schriftje waarin ouders en pedagogisch beide de belevenissen van het kind opschrijven. We hebben ieder jaar een voortgangsgesprek en mocht de ouder of pedagogisch medewerker het nodig vinden dan gaan we vaker samen over de zorgen van het kind spreken. We hebben een digitale nieuwsbrief die vier maal per jaar uit komt.
Aanmeldings- procedure
U kunt zich via onze site aanmelden en wij nemen dan contact met u op.