Onderdeel van: Smallsteps B.V.

Ratjetoe  

Orionstraat 1, 2651GS, Berkel en Rodenrijs

Ratjetoe, Berkel en Rodenrijs - Beste-kinderdagverblijf

Wij zitten met 2 groepen kinderopvang en 2 groepen buitenschoolse opvang in de basisschool Prins Maurits. Wij bieden voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang. Kinderen ontwikkelen zich het best in een omgeving waarin warmte, liefde, aandacht en veiligheid aanwezig zijn. Dat geeft hen... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Wij zitten met 2 groepen kinderopvang en 2 groepen buitenschoolse opvang in de basisschool Prins Maurits. Wij bieden voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang. Kinderen ontwikkelen zich het best in een omgeving waarin warmte, liefde, aandacht en veiligheid aanwezig zijn. Dat geeft hen een gevoel van geborgenheid. Vanuit die veilige basis gaat uw kind relaties aan met anderen en met de omgeving en verwerft uw kind spelenderwijs sociale vaardigheden. De omgeving is afwisselend, uitdagend en stimulerend. Zo ontwikkelt uw kind tot een creatief, sociaal en zelfstandig individu.
Ratjetoe heeft een sterk en enthousiast team van gediplomeerde pedagogische medewerkers. Er wordt gewerkt met verschillende thema's bv. de 4 seizoenen, feesten zoals Carnaval, Pasen, Sinterklaas en Kerst. Er is een Oudercommissie en een feestcommissie ze zijn beide erg betrokken bij het reilen en zeilen van de kinderopvang, er worden regelmatig activiteiten en workshops georganiseerd.
Pedagogisch
beleid
Kinderopvang Ratjetoe heeft de volgende visie op kinderen: •Het kind is het meest dierbare voor ouders •Ieder kind wordt geboren met bepaalde unieke eigenschappen en een eigen temperament •Hoe het kind zich verder ontwikkelt, is afhankelijk van een wisselwerking tussen de aanleg van het kind en de omgeving •Inrichting, activiteiten en omgang stimuleren de ontwikkeling van het kind, zodat het spelenderwijs kan leren en ontdekken •Emotionele veiligheid, plezier, aandacht, samen beleven en wel
Communicatie met ouders
Maandelijks is er de nieuwsbrief voor ouders. die per mail wordt verstuurd en in de hal hangt. Hierin staat informatie over workshops en uitjes op de bso. activiteiten en thema's rondom Uk en Puk (VVE) op het kinderdagverblijf Pedagogische vernieuwing. Informatie boekjes die jaarlijks worden herzien. Op het kinderdagverblijf krijgen baby's een babymap waar dagelijks in wordt geschreven wat er die dag gebeurd is. Jaarlijks zijn er de thema feesten. ouderavonden en 10 minutengesprekken met ouders.
Aanmeldings- procedure
Aanmelden kan telefonisch via Planning en Plaatsing 0800-0743 of via de mail planning-west@catalpa.nl. Via de website www.kinderopvang-ratjetoe.nl kan een rondleiding worden aangevraagd. Met ouders wordt een afspraak gemaakt voor een rondleiding, hierna krijgen ouders het informatieboekje mee om thuis alles rustig na te lezen. Als kinderen zijn aangemeld worden ouders uitgenodigd voor een intakegesprek, waarbij er wenafspraken worden gemaakt en bespreken ouders bijzonderheden van kinderen.