04.05.2016

Opvang voor alle kinderen.

Alle kinderen tussen de 2.5 jaar en 4 kunnen voortaan naar een voorschoolse opvang toe. Minister Asscher vindt dat elke peuter een plek verdient om opgevangen te worden. Dus ook de peuters waarvan de ouders niet werken. We hebben het al vaker gezegd: goede opvang geeft kinderen een goede start in de maatschappij!

Voor alle kinderen.


Tot nu toe is er niet altijd een plek voor alle kinderen die naar een voorschoolse opvang willen. Kinderen die nu niet gaan waarvan de ouders geen kindertoeslag ontvangen, krijgen een plek aangeboden die betaald wordt door de gemeente. Dat gaat dan om twee dagdelen per week. De overheid stelt  60 miljoen extra beschikbaar om voor de kinderen opvang mogelijk te maken.

Naar schatting zit ongeveer 15% van alle kleine kinderen nu niet op een voorschoolse opvang. Dat zijn zo’n 40.000 kinderen. Met het nieuwe besluit moet met dit soort situaties afgerekend worden. Buitenschoolse opvang zorgt dat kinderen spelenderwijs gestimuleerd worden in hun ontwikkeling en voortgang. Daarnaast is het sociale aspect natuurlijk ook erg belangrijk.

Zes jaar.


Dit jaar juli krijgen de gemeenten de eerste 10 miljoen euro. In de vijf jaar daarna ontvangen zij gefaseerd het overige bedrag. Zo hebben ze tot 2021 de tijd om alles goed te regelen. Nog even wachten dus op de echte resultaten. Maar het begin is er!

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN