12.04.2016

Nationale Modderdag 2016

Op 29 juni 2016 kunnen kinderen lekker in de modder spelen, tijdens de Nationale Modderdag. De Nationale Modderdag vraagt aandacht voor de dieren en het plantenleven wat zich in de grond afspeelt. Kinderdagverblijven kunnen zich aanmelden om mee te doen aan deze leuke en leerzame dag voor de kinderen.

De organisatie.

Dit jaar wordt de Nationale Modderdag georganiseerd door het IVN - Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. International Mud Day is ontstaan in Nepal, het was noodzakelijk om kinderen positieve ervaringen met de natuur te geven. Ook in bijvoorbeeld de V.S., Denemarken en Duitsland wordt deze feestdag gevierd. Sinds 2013 wordt de Modderdag ook in Nederland gehouden. Tot nu toe is het een groots succes, vorig jaar deden er 110.000 kinderen mee op 2.400 verschillende locaties.

Lekker aanmodderen

Vies worden is belangrijk voor een kind. Zo krijgen zij de mogelijkheid om te experimenteren en te onderzoeken. Daarnaast is het ook goed voor de weerstand van kinderen. Laat wel de ouders van tevoren weten dat er een modderfestijn gaat plaatsvinden, zodat de kinderen in oude kleertjes naar het kinderdagverblijf komen.

Kinderdagverblijfmedewerkers kunnen zelf creatief aan de slag gaan met ideeën om deze dag in te vullen, maar er is ook een online Modderwijzer beschikbaar met talloze ideeën om er een leuke dag van te maken. Deze is vanaf eind april te downloaden op de site van de Nationale Modderdag. Inschrijven

Je kunt als kinderdagverblijf je inschrijven, en kijk ook welke locaties al deelnemen aan de Nationale Modderdag!

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN