02.06.2016

Borstvoeding geven in combinatie met het kinderdagverblijf

Het geven van borstvoeding is goed te combineren met het kinderdagverblijf. De medewerkers van een kinderdagverblijf hebben ervaring met baby's én kunnen jou daar mee ondersteunen. Wel zijn er een aantal punten waar je aan kunt denken.

 • Geniet van je kraamtijd

  Tijdens de kraamtijd hoef je nog niet te denken aan hoe je de borstvoeding gaat combineren met een baan. Dat komt na de eerste zes weken.

 • Het leren drinken uit een flesje

  Ga je na je zwangerschapsverlof weer buitenhuis werken, dan is het belangrijk dat, als jij niet alle voedingen zelf kunt geven, je kindje uit een flesje kan drinken. Er is een optimale periode om je kindje te leren drinken uit een flesje: dat is wanneer hij tussen de 6 en 8 weken oud is.

 • Hoe?

  Door hem wanneer hij honger heeft een flesje met melk aan te geven in plaats van de borst. Je baby zal het flesje direct leegdrinken.
  Blijf regelmatig je baby een flesje aanbieden, zodat hij de techniek niet verleerd.

  Zo komen we bij het volgende punt. Wat voor melk geef je aan je baby?

 • Keuze voor het soort melk

  Je kunt kiezen tussen het geven van een flesje melk gevuld met moedermelk of flesvoeding.

  Verder zou je ook nog aan de mogelijkheid kunnen denken om zelf naar het kinderdagverblijf te gaan voor het geven van een 'life'-voeding. En last but not least:

 • Overleg met het kinderdagverblijf

  Overleg is de sleutel tot een goede samenwerking en dat geldt zeker bij de verzorging van je baby. 


Je kunt bij het overdragen van je baby aan de pedagogisch medewerker denken aan de volgende onderwerpen:

 • Wanneer jij verwacht dat je kindje dorst krijgt.
 • Hoeveel melk zij mogen geven.
 • Als je borstvoeding mee hebt gegeven: wat als het te weinig is. Mag je baby dan flesvoeding of wil je liever gebeld worden voor overleg?
 • Wanneer jij zelf voor een voeding naar het kinderdagverblijf komt, geef dan aan hoe laat je komt en wat te doen wanneer je kindje eerder honger krijgt.


Wil je meer lezen over borstvoeding en hoe het kinderdagverblijf je hierbij kan ondersteunen: www.borstvoedingdoejezo.nl

Door: Debby Mendelsohn 

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN