Villa de Buitenkans  

Burgemeester Falkenaweg 44, 8442LD, Heerenveen

9,5
Villa de Buitenkans, Heerenveen - Beste-kinderdagverblijf

Villa de Buitenkans is een kleinschalig, gerenommeerd kindercentrum gelegen in het centrum van Heerenveen. In 2008 werden wij bekroond met de landelijke titel "Beste kinderopvang van het jaar". Wij laten ons inspireren door de pedagogiek van Reggio Emilia. Wij maken gebruik van horizontale... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Villa de Buitenkans is een kleinschalig, gerenommeerd kindercentrum gelegen in het centrum van Heerenveen. In 2008 werden wij bekroond met de landelijke titel "Beste kinderopvang van het jaar". Wij laten ons inspireren door de pedagogiek van Reggio Emilia. Wij maken gebruik van horizontale groepen waarbij de ruimtes zijn ingericht op basis van de leeftijd van de kinderen. Ons personeel is goed opgeleid en ervaren. Mede door ons prachtige atelier en uitdagende tuin bieden we u en uw kinderen een bijzondere locatie.
Pedagogisch
beleid
Iedereen mag er zijn... Villa de Buitenkans laat zich wat betreft haar visie op mens zijn, de ontwikkeling van kinderen en opvoeden, inspireren door de pedagogiek van Reggio Emilia. In de pedagogiek van Reggio Emilia worden verschillen als een rijkdom gezien. Elk kind, ieder mens, moet zich in honderd talen kunnen (leren)uiten. Het is aan ons, de volwassenen, om de kinderen met zo veel mogelijk talen in aanraking te brengen door (samen met hen) te bewegen, kleien, knutselen, tekenen, zingen, etc
Communicatie met ouders
Elke dag uitgebreide communicatie met ouders tijdens halen/brengen. en maandelijks is er een nieuwsbrief.
Aanmeldings- procedure
Aanmelden begint door te bellen voor een afspraak om te komen naar de locatie voor een uitgebreide rondleiding. Bij positief resultaat dient het aanmeldformulier te worden ingevuld. Er zal een intake plaatsvinden thuis bij het aangemelde kind, en eerst een wendag.