Kinderdagverblijf De Wonderboot  

Oldenzaalsestraat 603, 7558PX, Hengelo

9,1
Kinderdagverblijf De Wonderboot, Hengelo - Beste-kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf de Wonderboot is een particulier kinderdagverblijf aan de rand van Hengelo Noord. We beschikken over 4 ruim opgezette, van veel licht voorziene groepen. Er is een groep van 0 tot 1 jaar en een groep van 1 tot 2 jaar. Er zijn 2 groepen van 2-4 jaar. De baby-dreumes-groepen... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Kinderdagverblijf de Wonderboot is een particulier kinderdagverblijf aan de rand van Hengelo Noord. We beschikken over 4 ruim opgezette, van veel licht voorziene groepen. Er is een groep van 0 tot 1 jaar en een groep van 1 tot 2 jaar. Er zijn 2 groepen van 2-4 jaar. De baby-dreumes-groepen zijn apart gesitueerd van de peutergroepen. Hier heerst de rust en regelmaat. babyleidsters zijn speciaal opgeleid voor de zorg van baby's. Diploma's Dunstan babytaal. De 2 peutergroepen liggen aan een grote speelhal, waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven en ook vele activiteiten plaatsvinden. Ook is er een ruime buitenruimte met geintegreerde zandbak, speelhuisjes, speeltoestellen. Alle leidsters zijn VVE opgeleid.
We werken op de groep met ipads. Alle bezigheden van uw kind worden direct genoteerd, eventueel met foto, dit kunt u direct zien op uw mobiel in de app.
Pedagogisch
beleid
Jonge kinderen moeten zich veilig en beschermd voelen. Als een kind zich onveilig voelt, staat het niet open voor speelgoed of het leren van vaardigheden. De doelstelling van Kinderdagverblijf De Wonderboot is het bieden van kinderopvang, waarbij zoveel mogelijk gestreefd wordt naar een huiselijk en warme sfeer waar kinderen zichzelf kunnen zijn, zich veilig voelen en zich hierdoor optimaal, naar eigen mogelijkheden kunnen ontwikkelen.
Communicatie met ouders
Tot het bereiken van één jaar van een kind hebben de ouders en leidsters zowel een mondelinge als schriftelijke overdracht. De dag wordt bijgehouden via een ipad. Voedingstijden. slaaptijden etc kunt u direct volgen met uw mobiele telefoon. Er is een maandelijkse nieuwsbrief over het reilen en zeilen van het kinderdagverblijf. Uiteraard is er nog de overdracht die u 's ochtends en 's avonds mondeling met de leidster bespreekt
Aanmeldings- procedure
Bij een vraag over een eventuele aanmelding worden ouders eerst uitgenodigd voor een rondleiding.Tijdens een kop koffie wordt er de nodige informatie gegeven over het kinderdagverblijf, waarbij u kunt denken aan de manier van werken op het kinderdagverblijf, onze visie, grootte van de groepen, aantal kinderen per groep, openingstijden, prijs etc. Een plek staat vast wanneer een meegegeven aanmeldingsformulier ondertekend retour is. 2 weken voor plaasting vindt er een intakegesprek plaats.