Broer Konijn  

Kanaaldijk 196, 1831BD, Koedijk

8,7
Broer Konijn, Koedijk - Beste-kinderdagverblijf

Welkom bij kinderopvang Broer Konijn! Broer Konijn biedt opvang aan kinderen in de leeftijd vanaf 10 weken tot ongeveer 12 jaar. Sinds 1995 creëert Broer Konijn een plek waarbij het team kwaliteit hoog houdt door uiting te geven aan een persoonlijke benadering. Een flexibele, open en betrokken... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Welkom bij kinderopvang Broer Konijn!
Broer Konijn biedt opvang aan kinderen in de leeftijd vanaf 10 weken tot ongeveer 12 jaar.
Sinds 1995 creëert Broer Konijn een plek waarbij het team kwaliteit hoog houdt door uiting te geven aan een persoonlijke benadering. Een flexibele, open en betrokken houding in een veilige en kleinschalige omgeving. Onze doelstelling is dan ook om een ieder die bij Broer Konijn binnenstapt zich prettig, veilig en welkom te laten voelen.

Broer Konijn hecht aan een veilige en hygiënische ruimte veel waarde. Er zijn mooie ruimtes gecreëerd waarin kinderen in alle vrijheid en veiligheid de wereld kunnen ontdekken.
We hebben gekozen voor een “groene” buitentuin waarin ontdekken en avontuur centraal staan. We vinden het belangrijk dat de kinderen in contact komen met alles wat groeit en bloeit. We willen de kinderen in de gelegenheid stellen om met de dingen vanuit de natuur kennis te laten maken

Pedagogisch
beleid
De visie van kinderdagverblijf Broer Konijn staat centraal in het pedagogisch beleid. Deze visie geeft aan met welke instelling de kinderen worden opgevangen. De visie is uitgewerkt in een aantal doelstellingen, welke weer zijn vertaald in het beleid op diverse terreinen. Dit beleid geeft aan hoe men de doelen wil bereiken. In de maatschappij veranderen steeds weer de ideeën over kinderopvang en de rol van een kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf wil op deze ontwikkelingen blijven inspelen.
Communicatie met ouders
Bij het brengen en halen van het kind wisselen ouders en pedagogisch medewerkers informatie uit. De pedagogisch medewerker doet mondeling en schriftelijk verslag van de gebeurtenissen en bijzonderheden van de dag. Ieder kind heeft hiervoor zijn eigen mapje. Als het kind ongeveer 1.5 jaar is wordt er een observatiegesprekje met de ouders gehouden. Dit gebeurt een jaar later weer. We vinden het leuk om tijdens dat gesprekje te bespreken hoe u kind thuis is en bij ons.
Aanmeldings- procedure
Als u interesse in ons dagverblijf heeft kunt u telefonisch contact met ons opnemen. We maken dan een afspraak om onze werkwijze uit te leggen en geven u een rondleiding. Hier maken wij ruim tijd voor en u krijgt de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Mocht u na de bezichting uw kind willen plaatsen bij ons, dan volgt er opnieuw een gesprek waarin het puur over uw kind gaat. Daarna komt het eerst 2 à 3 keer een paar uurtjes wennen, vervolgens mag het gezellig de hele dag bij ons spelen!