Woudeinde  

Van Asch van Wijcklaan 10, 3853KV, Ermelo

8,4
Woudeinde, Ermelo - Beste-kinderdagverblijf

Locatie ‘Woudeinde’ heeft 2 babygroepen Kikkers en Krekels, 2 peutergroepen Rupsjes en Vlinders en 2 verticale groepen Eekhoorns en Egeltjes. De kinderen worden volgens een vast dagritme opgevangen. Dit is niet alleen praktisch, maar ook pedagogisch gezien noodzakelijk. Kinderen hebben... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Locatie ‘Woudeinde’ heeft 2 babygroepen Kikkers en Krekels, 2 peutergroepen Rupsjes en Vlinders en 2 verticale groepen Eekhoorns en Egeltjes.

De kinderen worden volgens een vast dagritme opgevangen. Dit is niet alleen praktisch, maar ook pedagogisch gezien noodzakelijk. Kinderen hebben immers veel baat bij een herkenbare en duidelijke structuur. Het dagritme is afhankelijk van de leeftijd van het kind en terug te vinden in de vaste breng- en haaltijden, de terugkerende indeling van de dagactiviteiten, de rustmomenten en zoveel mogelijk vaste pedagogisch medewerkers op de groep.

Op alle groepen in Woudeinde wordt er al met VVE (vroeg- en voorschoolse educatie) gewerkt, zodat de kinderen straks optimaal zijn voorbereid op hun tijd op de basisschool. We werken met het systeem Puk & Ko.

We proberen om in ieder geval één keer per dag naar buiten te gaan. Hiervoor hebben we de beschikking over een prachtige ruime tuin, voorzien van diverse speeltoestellen, maar ook verstop- en klimplekjes
Pedagogisch
beleid
Onze pedagogisch medewerkers zijn goed opgeleid en kennen de verschillende fasen waarin kinderen zich ontwikkelen. Zij volgen en stimuleren die ontwikkeling, sluiten aan bij wat het kind kan en ondersteunen het kind waar nodig. Op basis van het centraal pedagogisch beleid is per locatie een locatieplan geschreven. In dit plan kunt u lezen hoe we het pedagogisch beleid van Prokino in de praktijk inzetten. U kunt het plan van de locatie Woudeinde inzien of opvragen bij de locatie leidinggevende.
Communicatie met ouders
Informeel weten medewerkers en ouders elkaar op de werkvloer te vinden voor het bespreken van de dagelijkse gang van zaken. Ook kunnen ouders leidinggevenden of directie benaderen om zaken door te nemen waarvoor zij niet bij een medewerker terecht kunnen. Formeel hebben ouders inspraak via de ouderraad met wie de directie het beleid bespreekt. De Wet Kinderopvang verplicht alle locaties een ouderraad in te stellen.
Aanmeldings- procedure
Kijk voor meer informatie op: http://www.prokino.nl/woudeinde/aanmelden/