De Olifant  

Zuster Hennekeplein 70, 3033BW, Rotterdam

8,8
De Olifant, Rotterdam - Beste-kinderdagverblijf

De Olifant is gehuisvest in een sfeervol gebouw dat in 1993 speciaal als kinderdagverblijf is ontworpen. Dat is te zien aan de indeling van de groepen; de peuter- en verticale groep hebben de kindertoiletten in de groep waardoor de zindelijkheidstraining wordt bevorderd. Het gebouw is zeer... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
De Olifant is gehuisvest in een sfeervol gebouw dat in 1993 speciaal als kinderdagverblijf is ontworpen. Dat is te zien aan de indeling van de groepen; de peuter- en verticale groep hebben de kindertoiletten in de groep waardoor de zindelijkheidstraining wordt bevorderd. Het gebouw is zeer kindvriendelijk, veilig en speels van opzet. De ruime, afgesloten tuin aan de achterzijde ligt op het zuiden en is vanuit de groepen toegankelijk, zodat de kinderen veel buiten kunnen spelen. De centrale hal is zodanig ingericht dat de kinderen, wanneer zij dat willen, op de gang kunnen spelen. De Olifant heeft naast de twee babygroepen en de peuter- en verticale groep ook een bijna-naar-schoolgroep. Hier krijgen de kinderen extra uitdagende activiteiten aangeboden. We werken met duo-groepen.
Pedagogisch
beleid
Zie: https://www.kinderdam.nl/over-kinderdam/pedagogisch-beleid
Communicatie met ouders
Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. Hoe wij dit vormgeven staat beschreven bij samen met ouders (https://www.kinderdam.nl/over-kinderdam/kwaliteit/samen-met-ouders). De Olifant heeft een eigen actieve oudercommissie (OC).
Aanmeldings- procedure
Zie: https://www.kinderdam.nl/aanbod/kinderdagopvang