Kinderdagverblijf Timboektoe  

Van Hetenstraat 61, 7415TT, Deventer

Kinderdagverblijf Timboektoe, Deventer - Beste-kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Timboektoe is een kleinschalige opvang op steenworp afstand van het winkelcentrum Keizerslanden. We hebben een mooie ruime buitenruimte waar de kinderen kunnen rondrennen, fietsen en nog veel meer. Ook hebben we buiten een moestuin, waar we samen met de kinderen groenten... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Kinderdagverblijf Timboektoe is een kleinschalige opvang op steenworp afstand van het winkelcentrum Keizerslanden.
We hebben een mooie ruime buitenruimte waar de kinderen kunnen rondrennen, fietsen en nog veel meer.

Ook hebben we buiten een moestuin, waar we samen met de kinderen groenten planten en verzorgen.

We geven extra aandacht aan bewegen, gezonde voeding en taalontwikkeling. Door middel van de methodiek Uk en Puk werken we dagelijks aan verschillende ontwikkelingsgebieden en de kinderen hebben er nog plezier aan ook!

Voor kinderen die extra aandacht nodig hebben voor hun ontwikkeling maken wij een ontwikkelingsplan, in overleg met de ouders/verzorgers. Er wordt tijd vrij gemaakt voor individuele begeleiding en waar mogelijk werken wij hierin samen met andere professionals, zoals een logopedist of fysiotherapeut.

Bovenal is ons kinderdagverblijf kindgericht. We kijken naar de behoeften van ieder kind en proberen onze activiteiten daarbij aan te sluiten.
Pedagogisch
beleid
De methodiek Uk en Puk heeft een belangrijke rol gedurende de dagopvang. Binnen deze methodiek staat de pop Puk centraal. Puk is grote vriend van de kinderen. Samen met Puk doen de kinderen dagelijks activiteiten. De activiteiten worden begeleid door de leidsters en zij creëren tijdens het spel leermomenten voor de kinderen. Dit kan ook tijdens reguliere activiteiten, zoals bij het tafeldekken. Belangrijk is dat kinderen plezier hebben en wij proberen hun te stimuleren in hun ontwikkeling.
Communicatie met ouders
Communiceren met ouders doen wij dagelijks tijdens de overdrachtsmomenten. Tijdens de opvang mogen ouders naar ons bellen om te vragen hoe het met hun kind gaat. Via whatsapp sturen wij regelmatig foto's van kinderen naar hun ouders. zodat ze zien wat ze zoal doen. Iedere twee maanden hebben wij een nieuwsbrief. Hierin vertellen we wat er speelt binnen het kinderdagverblijf en eventuele ontwikkelingen. Daarnaast hebben we informatieboekje en een pedagogisch beleid.
Aanmeldings- procedure
Na aanmelding krijgt u een plaatsingsovereenkomst en intakeformulieren toegestuurd. Deze kunt u invullen en meenemen tijdens het intakegesprek. Tijdens het uitgebreide intakegesprek zullen wij u vertellen over ons kinderdagverblijf en horen wij graag wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hierna heeft uw kind twee keer de mogelijkheid om te komen wennen. De eerste keer mag daar een ouder bij zijn. De tweede keer wennen is zonder ouders. Wennen gebeurt in de ochtend van 9u tot 11u.