05.01.2016

Ouders zijn de dupe van forse prijsstijgingen in de kinderopvang

Het kabinet stelde per 1 januari 2016 meer budget beschikbaar voor de kinderopvangtoeslag. Een mooie ontwikkeling waar we allemaal blij mee zijn! Helaas heeft dit binnen de branche tot flinke prijswijzigingen geleid die vooral de lagere inkomens zal treffen. 

Maximum uurtarief

Het kabinet hanteert een maximum uurtarief waarover ze de kinderopvangtoeslag berekenen. Door de prijsstijgingen komen de uurtarieven hoger te liggen dan het maximum. Ouders ontvangen ondanks de prijsstijging geen extra toeslag. 

Onderzoek

Minister Asscher gaat deze ontwikkeling onderzoeken en indien nodig maatregelen nemen. Keklik Yucel van de PVDA zei in een interview met RTL: ‘Als blijkt dat de investeringen die zijn gedaan van 500 miljoen terecht komt in de winsten van de kinderopvang zelf, dan gaat er iets mis.’

Op de website van RTL Nieuws kun je berekenen hoeveel jij in 2016 kwijt bent aan kinderopvang. Zodra er meer bekend is, plaatsen we een update op onze site. 

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN