26.05.2016

Misstanden in de kinderopvang

Eind vorig jaar werd er in Amsterdam een kinderdagverblijf gesloten dat zich niet aan de voorgeschreven regels hield. Het dagverblijf ving onder andere meer kinderen op dan toegestaan en voldeed niet aan de gestelde eisen qua voeding en verzorging.

Een voorbeeld stellen.

Dit soort misstanden zouden niet meer voor mogen komen. Daarom willen BOinK en Branchevereniging Kinderopvang dat kinderopvangbestuurders strafrechtelijk kunnen worden vervolgd als zij zich bewust niet aan de kwaliteitsnormen houden. Samen met een groep ouders doet BOinK deze week aangifte tegen het reeds gelosten kinderdagverblijf. Door aangifte te doen, wil BOinK een voorbeeld stellen. De belangenorganisatie wil het onderwerp hiermee op de kaart zetten, zodat er voortaan strenger opgetreden wordt en kinderen hier niet meer de dupe van worden. 

Beste-kinderdagverblijf.nl

Als vergelijkingssite voor kinderdagverblijven staan wij ook voor kwaliteit. Op onze website staan dan ook alleen maar kinderdagverblijven die geregistreerd zijn bij het landelijk register kinderopvang. Voor de ouders biedt dit dus een garantie, omdat de kinderdagverblijven erkend worden door de rijksoverheid. Daarnaast worden van alle dagverblijven het GGD-inspectierapport  aangeboden, zodat de ouders een nog betere keuze kunnen maken.

Naast het aanbieden van de gegevens van kinderdagverblijven kunnen ouders hun ervaringen uitwisselen door middel van een beoordeling. Ook negatieve beoordelingen worden opgenomen binnen ons systeem. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor het kinderdagverblijf waar je je kinderen achterlaat.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN