KinderOntwikkelingsCentrum Carpe Diem  

Achterom 25, 2611PL, Delft

9,1
KinderOntwikkelingsCentrum Carpe Diem, Delft - Beste-kinderdagverblijf

Carpe Diem is een kleinschalige, zeer professionele kinderopvang waar het kind en de ouders voorop staan. Onze pedagogisch medewerksters hebben veel ervaring en weten ieder kind een leuke, fijne dag te bezorgen. Wij hebben een stadstuin waarin de kinderen kunnen buitenspelen maar we wandelen... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Carpe Diem is een kleinschalige, zeer professionele kinderopvang waar het kind en de ouders voorop staan. Onze pedagogisch medewerksters hebben veel ervaring en weten ieder kind een leuke, fijne dag te bezorgen.

Wij hebben een stadstuin waarin de kinderen kunnen buitenspelen maar we wandelen ook veel. We hebben een eigen snoezelruimte waarin de kinderen tot rust kunnen komen. Om te zorgen voor voldoende beweging hebben wij de cursus beweegkriebels gevolgd zodat wij precies weten hoe we de kinderen meer kunnen laten bewegen door middel van spel.

Ieder kind wordt bij ons geobserveerd met behulp van ons kindvolgsysteem zodat wij precies weten waar we de ontwikkeling extra moeten ondersteunen.

Gezonde voeding vinden wij heel belangrijk, wij hebben dan ook geen voedingsmiddelen met zoetstoffen erin en we letten daarnaast ook op het gebruik van additieven in de voeding (E-nummers).
Pedagogisch
beleid
Wij gaan ervan uit dat een kind zich allereerst veilig moet voelen, daarom zorgen wij voor structuur en voor een goede overdracht van en naar de ouders. Ieder kind wordt gewaardeerd en ieder kind mag zichzelf zijn.
Communicatie met ouders
Wij communiceren met ouders tijdens het breng- en haalmoment maar ook via een schriftje waarin wij schrijven hoe de dag van het kind is verlopen. Belangrijke zaken zetten wij in een nieuwsbrief die wij meegeven aan de ouders.
Aanmeldings- procedure
Omdat wij het contact met de ouders zo belangrijk vinden, maken wij het liefst eerst een afspraak voor een kennismaking en rondleiding op onze kinderopvang. Na afloop geven wij onze informatiefolder mee en een inschrijfformulier. Vaak kunnen wij tijdens de afspraak of zelfs bij het maken van een afspraak al zeggen of de gewenste dagen beschikbaar zijn. Na het inleveren/opsturen van het inschrijfformulier maken wij een contract aan voor de opvang en maken we afspraken voor 2 of 3 wenochtenden.