De Bonte Specht  

Bergwegplantsoen 10, 3037SK, Rotterdam

9,4
De Bonte Specht, Rotterdam - Beste-kinderdagverblijf

De Bonte Specht is een kleinschalig kinderdagverblijf gevestigd in een zorgcomplex van Humanitas De ontmoeting tussen generaties is een verrijking voor jong en oud. De groepsruimtes waar de kinderen verblijven zijn licht en hebben een open karakter hierdoor is het een prettige omgeving voor de... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
De Bonte Specht is een kleinschalig kinderdagverblijf gevestigd in een zorgcomplex van Humanitas De ontmoeting tussen generaties is een verrijking voor jong en oud. De groepsruimtes waar de kinderen verblijven zijn licht en hebben een open karakter hierdoor is het een prettige omgeving voor de kinderen. Uw kind wordt bij ons opgevangen door ervaren pedagogisch medewerksters die de kinderen liefdevol op vangen en de kinderen vooruit te helpen in hun ontwikkeling. We werken met de VVE-methode Puk en Ko, dit is een taalprogramma dat goed aansluit op de methodes die veel basisscholen gebruiken. Gezonde voeding vinden wij belangrijk, we bieden daarom vers fruit, beleg en brood van de vers winkel en gezonde tussendoortjes aan. We verbouwen zelf groentes en schenken aandacht aan bewegen door danslessen en bewegingsactiviteiten. We hebben een groot buiten speelplein met verschillende speeltoestellen die uitdagend zijn voor kinderen. We streven ernaar om zo vaak mogelijk naar buiten te gaan.
Pedagogisch
beleid
Kinderen ontwikkelen zich het best wanneer zij zich veilig voelen. Daarom vinden wij de volgende dingen belangrijk: structuur, vaste groepssamenstelling, vertrouwenscontact met de pedagogisch medewerksters en een veilige en gezonde omgeving. Op het kinderdagverblijf komt het kind in contact met andere kinderen en volwassenen. kinderen leren met elkaar en naast elkaar door te spelen. De pedagogisch medewerkster begeleid de groep zodanig dat elk kind tot zijn recht komt en bewaakt de groepssfeer.
Communicatie met ouders
We vinden het belangrijk om een partner te zijn van de ouders in de opvoeding. Een goede communicatie is daarvoor noodzakelijk. Dagelijks is er een overdracht. Voor kinderen tot 1 jaar houden we een overdrachtsboekje bij zodat u kunt na lezen wanneer uw kind heeft geslapen en gegeten en wat het kind gedaan heeft. Twee keer per jaar hebben we 10 minuten gesprekken.. Gedurende het jaar hebben we verschillende ontmoetingsmogelijkheden Voorbeelden hiervan zijn de kerstborrel en het zomerfeest.
Aanmeldings- procedure
Bent u benieuwd naar de Bonte Specht dan kunt u langs komen voor een rondleiding. U wordt dan rondgeleid door één van onze medewerksters. Wanneer u enthousiast bent geworden over de kinderopvang kunt u het inschrijfformulier invullen of u kunt zich aanmelden via onze site: http://www.prokino.nl/hp-kinderopvang/aanmelden. Na inschrijving sturen wij een contract naar u op en wordt u uitgenodigd voor een intake gesprek. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag.