KDV Jip & Janneke  

Ringbaan-Zuid 255, 5021LR, Tilburg

8,1
KDV Jip & Janneke, Tilburg - Beste-kinderdagverblijf

Kinderopvang is in de eerste plaats een fijne oplossing voor u als ouder, zodat u de mogelijkheid heeft om te werken of studeren. Ook voor het kind is het van grote waarde om bij ons te komen spelen. Bij ons leren ze wat vriendschap is. Ze leren ruzie maken en hoe ze deze zelf op kunnen lossen. ... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Kinderopvang is in de eerste plaats een fijne oplossing voor u als ouder, zodat u de mogelijkheid heeft om te werken of studeren. Ook voor het kind is het van grote waarde om bij ons te komen spelen. Bij ons leren ze wat vriendschap is. Ze leren ruzie maken en hoe ze deze zelf op kunnen lossen. Ze gaan op ontdekkingstocht en ontdekken wat ze allemaal al kunnen of wat ze nog kunnen leren. Zelfstandig keuzes maken; wil ik spelen met de blokken of wil ik in de boomhut? (Ja, we hebben een boomhut!) En rekening houden met elkaar; de fietsjes zijn bezet, dan moet ik even wachten.

Alle ontwikkelingsgebieden die in de eerste levensjaren zo belangrijk zijn, krijgen bij ons de volle aandacht. Zo zorgen we er samen voor dat wanneer uw kind 4 wordt, hij of zij helemaal klaar is voor de volgende stappen in de grote wereld.
Extra activiteiten:
- sportles
- yoga
- bezoek aan verzorgingstehuis
Pedagogisch
beleid
In ons beleid is die vrijheid, ruimte en gelijkheid ook terug te zien. Onze inspiratiebronnen sluiten hier goed bij aan: - Emmi Pikler en de bewegingsvrijheid van (het jongste) kind - Thomas Gordon en het communiceren op gelijkwaardig niveau - Peter Grey en het belang van vrij spel en de relatie van kinderen onder elkaar
Communicatie met ouders
Het eerste jaar wordt er naast de mondelinge communicatie ook gebruik gemaakt van een communicatieschrift. Tijdens haal- en brengmomenten is er ruimte voor een overdracht en één keer per jaar wordt er een 10-minutengesprek gepland. Natuurlijk is een gesprek op verzoek ook mogelijk.
Aanmeldings- procedure
- Nieuwe ouders zijn altijd welkom voor een rondleiding - Wanneer de keuze op ons fijne kinderdagverblijf valt, kunnen zij zich aanmelden via onze website: www.sterrekinderopvang.nl/aanmelden - Er is ruimte op het aanmeldformulier voor opmerkingen, bijzonderheden of vragen. De directeur neemt eventueel contact op of er wordt met de pedagogisch medewerkers een intake gepland - Tijdens de intake wordt informatie gegeven over de opvang en het kind en er wordt een wendag gepland net voor de start