04.07.2017

Wachtlijsten voor de kinderopvang

Steeds meer ouders krijgen te maken met wachtlijsten bij het vinden van kinderopvang. Met name in steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen en Nijmegen zijn de wachtlijsten terug van weggeweest.

De voornaamste oorzaak is het economisch herstel, aldus Gjalt Jellesma (voorzitter van de ouderorganisatie BOINK). In de crisisjaren waren steeds meer ouders aangewezen op ‘informele opvang’ zoals opa’s en oma’s, buren en andere ouders. Tegenwoordig durven zij weer een contract aan te gaan met de kinderopvang. Ook legt de overheid weer meer bij, waardoor het voor ouders met lagere inkomens weer betaalbaar wordt. Met name deze groep ouders haakte af in de periode 2010 - 2014 toen de werkgeversbijdrage werd afgeschaft.

Het is niet alle dagen van de week even druk. Met name op de maandag, dinsdag en donderdag zijn er wachtlijsten. Op woensdag en vrijdag is er meestal wel nog plek aangezien ouders zelf dan vaak vrij zijn.

De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en BOINK hopen dat het nieuwe kabinet meer zekerheid kan geven over de rijksbijdrage. Nu het beter gaat met de economie willen ouders graag gebruik maken van de kinderopvang, maar blijven ze bang dat de kosten komend jaar hoger zijn.

Bron: AD

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN