24.08.2016

Drie maanden vaderverlof...

Als het aan D66 ligt krijgen kersverse vaders ook drie maanden betaald vaderschapsverlof. Dit nemen zij mee in hun verkiezingsprogramma voor de komende verkiezingen.

 

Het plan zou volgens het Centraal Planbureau (CPB) per jaar zo'n 200 miljoen euro gaan kosten. Een flinke kostenpost dus. De beredenering hierachter is dat vaders meer zelf tijd willen doorbrengen met hun pasgeboren kinderen. Momenteel krijgen zij twee doorbetaalde verlofdagen. Dit wordt volgend jaar verhoogt naar vijf dagen. D66 vindt vijf dagen alsnog te weinig. 

Sparen

Er zit wel een voorwaarde aan voor de vaders die gebruik willen maken van het vaderverlof. Er zal gespaard moeten worden. Volgens het plan van D66 ontvangen vaders in deze periode 70% van hun salaris. Werkgevers kunnen deze kosten declareren bij de overheid. 

Betere band met kind

In de eerste maanden hecht een baby zich vaak sneller aan de moeder, omdat zij tijdens haar verlof 24/7 in de buurt kan zijn. Omdat de vader hier een stuk minder aanwezig kan zijn, is het ontwikkelen van deze hechte band vaak een stuk lastiger. Zonde! Want een vader heeft net zo goed een belangrijke inbreng in de opvoeding.

En in andere landen dan?

Nederland doet het opzich niet slecht, maar in andere landen binnen Europa zijn de regelingen toch een stuk gunstiger. Zo krijgen vaders uit Zweden anderhalve maand tot drie maanden betaald verlof en onze Belgische buren kunnen al genieten van 10 dagen aaneengesloten verlof met daarna nog een paar weken gedeeltelijk.

Wij zijn benieuwd naar jullie gedachten over dit onderwerp! Laat een reactie achter onder dit bericht of deel 'm op Facebook.  

 

Bron: RTL Nieuws

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN