12.07.2017

Op vakantie met je kleine

De zomer is begonnen! Tijd dus om lekker op vakantie te gaan. Een mooie vakantie in het buitenland of gewoon lekker in eigen land, het kan allebei. Zodra je kleine ook mee gaat (en misschien wel voor het eerst) doe je er goed aan optimaal voorbereid te zijn. Daarom hebben we een aantal tips en leuke weetjes onder elkaar gezet. Zo kun je met een gerust hart op vakantie gaan om lekker te ontspannen.

De autorit

Zorg er voor dat je een autostoeltje met een keurmerk hebt waar je kind goed in blijft zitten. Als het een comfortabel stoeltje is zullen ze ook een stuk rustiger blijven tijdens de rit. Neem genoeg speelgoed mee waar ze zich mee kunnen vermaken tijdens de reis. Als je een lange rit maakt kun je de kleine vermaken met het voorlezen van verhaaltjes. Je kunt ook kiezen voor het opzetten van een luisterverhaal op de radio of met koptelefoontje. Pak thuis een cadeautje in om onderweg te geven. Een nieuw speeltje zoals een klein autootje of boekje is ineens een stuk interessanter.

Door ’s avonds te vertrekken kun je er voor zorgen dat je kind een groot deel van de rit slaapt. Zorg wel voor genoeg pauze’s en probeer regelmatig te wisselen als bestuurder.
Houd de temperatuur in de gaten en zorg zo veel mogelijk voor verkoeling en drinken.

Denk aan je reisdocumenten

Ook kleine kinderen zijn tegenwoordig verplicht om een eigen identiteitsbewijs te hebben als je naar het buitenland gaat. Ze moeten zich kunnen identificeren aan de grens, maar ook als ze zorg nodig hebben. Bij verzekeringen kunnen zij wel vaak bijgeschreven worden op de polis van de ouders. 

Muggen

Neem een lichte klamboe mee. Niet alleen voor 's avonds, maar ook voor de middagdutjes. Als je het niet helemaal kan voorkomen neem dan een antimuggen middeltje mee. Onderschat dit niet want ook gewone muggen kunnen ziekten overbrengen. Houd ook teken in de gaten en let bij medicijnen op of deze tegen hogere temperaturen kunnen.

Zonnebrand creme

Het is belangrijk om te voorkom dat de kleine verbrand. Neem daarom een grote tube zonnebrand crème mee. Let er op dat het een crème is met een hoge factor die lang blijft zitten en waterproof is. Bedek de nek en voorkom ook zonnesteken met petjes en hoedjes. 

Gezondheid

Er zit natuurlijk een kans in dat je kindje diaree krijgt in het buitenland. Het kraanwater is niet overal drinkbaar en ook het voedsel is anders dan thuis. Zorg dat je kindje veel drinkt, neem eventueel sachets met zout en glucose mee en wacht niet met naar de dokter gaan.

Op vakantie

Dan is het nu tijd om lekker te ontspannen. Er zijn veel campings en parken waar er een groot aanbod is voor kleine kinderen. Zo zorg je er voor dat je ook een lekker momentje voor jezelf kan hebben. Veel bestemmingen hebben een animatieteam en veel leuke activiteiten. Zo hoeft je kleine zich niet te vervelen.

Paklijst

Om goed voorbereid op vakantie te gaan is het handig een volledige paklijst te hebben. Deze kun je vinden op de website van KidsTravelService.

BLIJF OP DE HOOGTE!

Wil je graag op de hoogte blijven van relevant nieuws, weetjes, interessante artikelen en vanalles dat te maken heeft met kleine kinderen?

Volg ons dan of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Vind en vergelijk

HET BESTE KINDERDAGVERBLIJF BIJ JOU IN DE BUURT!

ZOEKEN