Kleinschalige Kinderopvang Roodkapje  

Odijkseweg 72a, 3994AT, Houten

Kleinschalige Kinderopvang Roodkapje, Houten - Beste-kinderdagverblijf

Bij Roodkapje is ieder kind uniek! Ieder kind wordt op zijn/haar eigen niveau aangesproken en gestimuleerd. Activiteiten en spelmaterialen worden aangepast aan de leeftijd en de ontwikkeling van het kind. Centraal in ons beleid staat de positieve benadering. Wij vinden het belangrijk, dat de... Lees meer »

Meer informatie
Over dit kinderdagverblijf
Bij Roodkapje is ieder kind uniek! Ieder kind wordt op zijn/haar eigen niveau aangesproken en gestimuleerd. Activiteiten en spelmaterialen worden aangepast aan de leeftijd en de ontwikkeling van het kind. Centraal in ons beleid staat de positieve benadering. Wij vinden het belangrijk, dat de kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn en de kans krijgen om zich op hun eigen manier te ontwikkelen.
Pedagogisch
beleid
Roodkapje heeft haar visie in de 4 doelen van prof. M. Riksen-Walraven verweven. Deze 4 doelen geven houvast aan het pedagogisch handelen: Het bieden van emotionele veiligheid (heeft mijn kind het hier fijn). Het bevorderen van persoonlijke competenties (krijgt mijn kind de kans zich te ontwikkelen). Het bevorderen van sociale competenties (leert mijn kind omgaan met andere kinderen). Het overdragen van normen en waarden (leert mijn kind luisteren, eerlijk delen, wachten op elkaar).
Communicatie met ouders
Het brengen van een kind is een belangrijk moment. Wij horen graag of alles goed gaat en of er bijzonderheden zijn (bijv. heeft uw kind last van zijn tandjes of heeft het prikjes gehad). Ieder kind krijgt een eigen overdrachtsschriftje. waarin wij de ontwikkelingen. belevenissen. slaap- en voedingstijden. activiteiten en eventuele bijzonderheden van uw kind noteren. Ouders hebben de mogelijkheid dit ook te doen. wat ze namelijk hebben gedaan in het weekend of de doordeweekse thuisdagen.
Aanmeldings- procedure
U kunt een kennismakingsgesprek aanvragen d.m.v. het contactformulier op de website. Wij nemen contact met u op om een datum te plannen en de opvangdagen te bespreken. Heeft u na het kennismakingsgesprek interesse, dan kunt u via de website het inschrijfformulier downloaden en opsturen. Per mail zal de inschrijving worden bevestiging en u ontvangt (in tweevoud) een plaatsingsovereenkomst. Ruim 2 weken voor de startdatum nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak voor de intake.